درمان بیماران صفراوی
درمان بیماران صفراوی با پمادهای سرد و مرطوب، تمرهندی، گل، گلاب و حجامت است ترکیبی از روغن زیتون با ماءالشعیر، آب و عسل(عسلاب) به صورت شربت شاید مفید واقع شود مسهل طبی این بیماران آش آبغوره به مدت پنج روز است که در پایان روز پنجم به آبدوغ و خیار ختم میشود .
غذاها و میوهجات(خنک) مثل هندوانه، خیار، شکر، کاهو، دوغ و ماست، خیار چنبر، تمرهندی، اسفناج، چربیبز، کدو، انار و اسفرزه میتوانند مصرف شوند.
2ـ در مزاج بلغم و سودا به عکس دو مورد قبلی غلبه با سردی است
مصرف غذاهای کاهش دهنده متابولیسم، استفاده از هوا، آب سرد، جنبش زیاد که حرارت غریزی یا (MB) را تحلیل میبرد آرامش در حد افراط، خوردن و نوشیدن بسیار، کم خوری شدید، داروی سرد، برخورد زیاد ب گرمی دهندهها مانند هوای گرم، ضمادهای گرم و آب گرم حمام، متسعکنندههای عروق، برخورد با غذاهای گرم یا موادی که از نیروهای آن سردی نتیجه میشود زیادهروی در احتباس یعنی مواد بیرون راندنی (ادرار…) تخلیه در حد افراط، بند آمدن مجاری در بدن به وسیله مواد زائد، سفت بستن اندامها، اندوه زیاد از حد، ترس مفرط، شادی بیش از حدّّّ، لذت بیش از اندازه، حِرُف سردی بخش از علل آنهااست.
یک بشارت به عزیزان، مؤ منین محرورین هستند بگذارید گرم شوند و حرارت و شور را در خود بیفزایند مگر نشنیدهاید در قلوب مؤمنین حرارتی از حسین علیهالسلام است که تا ابد سرد نمیشود قدر روضههای اباعبداله ه و این پرچم های سیاه را بدانید
منشاء بلغم از آب است تعادل در مزاج بلغم با غذای شور ایجاد میشود که زمان غلبه آن در زمستان است و کاهو و ماست با این سرمای خارجی اثرش مضاعف میشود و در جسم انسان مانند حیوان کشته شده، سستی، حزن و احساس دشمنی نسبت به دوستان(بدبینی) پیدا میشود.
از نظر غذائی نخود( اول و آخر غذا) گوشت بره، مرغ فربه، تخم مرغ(بیشتر زرده)، لوبیا، بادام شیرین، کشمش، انجیر، خربزه(با آب)، کنگر، آلو شیرین، فندق، شلغم و ترب و آب نارگیل جهت ایجاد گرمی و رفع خشکی سودا ارزش بسیاری دارد.