تغذیه بیماران با مزاجهای مختلف و مسهل هرکدام
1) مزاج دموی، غذاهای سرد مایل به خشکیمرکبات، گلابی، غوره، سنجد، شاتوت، تمر، گشنیز
مسهل: سه روز آش آبغوره با زنجبیل بعد از هر وعده یک مثقال مربای گل، در هنگام ضعف پلو با تخم مرغ
2) مزاج صفراوی، غذاهای سرد و ترهندوانه، گوجه، زردآلو، شفتالو، کاهو، دوغ و ماست، اسفناج، کدو، خیار، انار، مسهل، پنج روز آش آبغوره، بعد از روز پنجم آبدوغ خیار با گل سرخ
3) مزاج سوداوی، غذاهای گرم و تر آب نخود، گوشت بره، مرغ فربه، تخم مرغ( زرده)، گندم، لوبیا، بادام شیرین، کشمش، انجیر، خربزه، کنگر، آلو شیرین، فندق، شلغم و ترب، آب نارگیل
مسهل: پانزده روز آش آبغوره با زنجبیل، روز شانزدهم هم دو مثقال برگ سنا جوشانده با کمی روغن بادام شیرین یا عرق نعناع
4) بلغمی، غذاهای گرم و خشکگوشت مرغ و کبوتر، پنیر و گردو، سیر، نارگیل، بالنگ و مقل
مسهل: آش آبغوره با زنجبیل تا نه روز، روز نهم دو مثقال سنا جوشانده با کمی روغن بادام شیرین یا عرق نعناع، بخورند و تا شب چیزی میل نشود